Logo

 
LANGUAGES:


Partners:
Banner Fjordguiding

Banner Free Spirit Sports

TYRKIA: CAPADOCCIA

1.Juni 2012
Våknet på Grand hotel i Nigde og den litt rare følelsen viste seg å være ubegrunnet. Ikke var jeg ranet i løpet av natten og ikke var sykkelen tuklet med eller stjålet. Greit at antennene er ute, men greit å ikke bli paranoid også. En mellomting er sikkert bra.

Var oppe i halv ni tida, men en del mailer og litt research på dagen gjorde at der ble et par timer foran PC'en før oppakking og ut av byen og mot indrefileen av Capadoccia området. Takker for hyggelige eposter fra venner og famile - det er kjekt !!!

På vei dit så var jeg innom en by og hadde akkurat kjørt gjennom et lyskryss når jeg hørte ei helsikes gauking. Jeg snudde meg på refleks og hvem andre sto der en polakkene som jeg hadde forlatt for et par dager siden. Det er en jammen en liten verden. De hadde hotell i Goreme og jeg slo følge med dem dit - jeg endte også opp med å ta inn på det samme hotellet og bruke kvelden sammen med dem. Kjekt å se dem igjen. I morgen splitter vi i hver vår himmelretning de nord og vest og jeg øst.

Den underjordiske byen.
Utrolig mye kult å se i dette området og med sykkel så er man ganske mobil og får gjort en del. Den underjordiske byen var mye mer enn hva jeg hadde forestilt meg - det var nesten som små byer som var hugget ut i stein under jorden - altså tunneller, ganger og rom. Det var et samfunn som bodde og levde her nede. Sprøtt.

Goreme
Har du ikke fått Karius og Baktus stemning før så får du det ihvertfall her. Er der noe som heter smurfeland så er ihvertfall dette Karius og Baktus land. Mulig det var her Ivo Capirno har vært og hentet inspirasjon til noen av sine filmer og landskaper. Artig var det. Bildene får tale for seg selv. Jeg har i hele kveld nynnet..... "Det blir ikke hull i en tann som er ren..." og tenkt på landkapet her. Anbefaler å få med seg det om man har anledning.
Har vurderte å bli med på balongflyving i morgen, men tror jeg dropper det og bruker tiden på å legge bak meg noen mil mot Iran grensen.

Bildene taler greit for seg selv tenker.


Enktelrom ala Grand style på 60 kvadrat

 

Fysisk stopper for enveiskjøringen - denne virker effektiv.