Logo

 
LANGUAGES:


Partners:
Banner Fjordguiding

Banner Free Spirit Sports

IRAN - IZAH - ESHEFAN

8.Juni 2012

Hotellet jeg bodde på var såpass guffent at det var så vidt jeg orket å dusje der. Fant veien greit ut av byen og satte kursen mot Eshefan. Noen fine fjelloverganger, men som vanlig litt mye trailere som hindrer at det blir artig kjøring av det. En del fløyting of folk som vil stoppe og prate, men idag ville jeg bare komme meg raskest mulig til Eshefan, få kvilt raua og få tatt inn på et litt bedre hotell og kunne rusle litt i byen og være vanlig turist.

Raua merker litt av kjøret siste dagene og det blir mye endring av sittestilling. Høyre skinke, venstre skinke, bakoverlent, foroverlent, kjøre stående osv. Det å trene opp baken til å bli bedre herdet mot dette tror jeg er omtrent like vellykka som å trene foten til å ikke sovne når du sitter oppå den. Det er mange som har klaget på det BMW setet og jeg tror jeg føyer meg inn i rekken der.

 

Stoppet ved en butikk for å fuele opp med litt drikke og kanskje litt å bite i siden jeg ikke hadde spist annet enn tre kjeks og litt vann til frokost. Når jeg stoppet utenfor butikken så det ut som jeg akkurat hadde ramlet ned fra månen - 6 karer på butikken nistirret så gale at jeg nesten ble litt flau i det jeg gikk av sykkelen. Så er du på jakt etter oppmerksomhet - få deg en sykkel og kjør litt i Iran.

Utenfor butikken kom det bort ei dame som snakket utmeket engelsk. Hun var engelsklærer og det ble den første engelskspråklige samtalen med en viss mening i som jeg har hatt i Iran. Hun tegnet et kart til et bra hotell og jeg fikk telefonnummeret hennes slik at jeg kunne ta kontakt om hun skulle vise meg litt av byen senere. For ordensskyld så kan jeg opplyse om at hun var der sammen med broren sin og ei veninne og noe som trolig bidro til at hun kunne ta kontakt.

Jeg fant hotellet hun hadde tegnet kartet til. Et veldig fancy og flott hotell og i en helt annen liga enn alt annet jeg har sett på turen så langt. Prisen var avskrekkende 500,- per natt, men man får unne seg et par netter på OK hotell innimellom. Folkene her snakket engelsk, fine rom, vanlige toaletter, dusj og ganske sentralt - akkurat det jeg trengte nå.

Jeg har planlagt å være i Esfahan i 2 netter og rekker sikkert å få både sightsa litt og gjerne være litt sosial om det lar seg gjøre. For man blir jo litt alene selv om man har mye folk rundt seg. Har heldigvis ikke vært mye plaget med ensomhet på turen, men kjenner at jeg begynnerå savne dem hjemme og jeg begynner å glede meg til krabbesesong, tapaskvelder og å begynne å jobbe med noe å bryne haudet på igjen.

Har gått litt rundt i byen i dag og det virker som en bra by dette. Spent på hva morgendagen bringer.

 Han til høyre hadde bare et øyenbryn

 

c