Logo

 
LANGUAGES:


Partners:
Banner Fjordguiding

Banner Free Spirit Sports

IRAN: ESHEFAN

9.Juni 2012

Herlig å våkne på luksushotell - bra service, bra frokost og ikke noe tull. Sykkelen står trygt på utsiden av inngangsdøren under sin burka. Føler meg trygg. Sov meg litt frempå i dag. Det tar tydeligvis på med varme og en del km kjøring i en serie over tid. Herlig å bare sløve litt.

Fikk vasket buksen på kjøredressen min i badekaret og vannet var helt svart. Fikk vasket og skylt den noen ganger til det ble litt bedre ihvertfall. Luktet bra gjorde det også. Hengte den ut for tørk og den var tørr bare på noen timer.

En liten sightseeing på egenhånd på dagen i dag før jeg skal prøve å treffe Solmaz som skal vise meg litt rundt på noen fine plasser. Det kunne være et at hun måtte ta med anstand siden Iranske kvinner ikke har lov å treffe utenlendske menn alene. Jeg ruslet rundt i mange fine parker og noen av disse mest berømte square'ene som er populære her. Iman square er verdens nest største av sitt slag. En kombinasjon av religiøst sted og utsalgsboder (turistfeller) hvor de solgte tepper, håndverk, krydder, fliser og alt mulig.

Her traff jeg en kar som var en av dem som vedlikeholdt disse flisbelagte bygningene ved å lage nye fliser. Ganske kult for det er litt av en jobb. Var med rundt og litt på verkstedet osv og fikk en free tour. Han hadde vært i Norge, Oslo og Moss og besøkt en Iransk venn som jobber der. Kjekk fyr. På vei hjem så stakk jeg innom ei burger sjappe og der traff jeg en lærer som hadde lyst å teste engelsken sin litt og jeg pratet vel med ham om alt mulig 20-30 minutter. Hyggelig fyr. Deretter tilbake til hotellet og stelle seg litt før kvelden.

Solmaz ringte og var klar om ikke lenge så da var det bare å hive seg rundt. Dette er en lenger historie som jeg tar senere når jeg har kommet ut av Iran. Men det ble en artig kveld med ei persisk dame med futt i og som kunne fortelle meg mye om Iran.

c