Logo

 
LANGUAGES:


Partners:
Banner Fjordguiding

Banner Free Spirit Sports

IRAN: Det Kaspiske hav

12.Juni 2012

Prisen på erten trikset mitt fungerte sånn passe. Det var ikke 100% løsning og jeg hadde trolig hatt det bedre med noen færre madrasser, men det gadd jeg ikke styre med i natt. Begynte å pakke litt saker og ting og fikk levert frokosten på døren. Det ble utefrokost i dag med flott utsikt over dalen. De Iranske frokostene er ganske enkle og denne besto av ferskt brød, ost, honning og te. Det funker bra nok for meg siden jeg ikke er så storspist på morrakvisten.


Det var sikkert meningen å stable utover disse madrassene til 8 personer, men jeg brukte alle samtidig. Funket det også :)

Sykkelen i hagen


Enkel Iransk frokost. Nystekt brød, Honning, Ost og te

Når jeg holdte på å pakke på sykkelen så kom husverten nedom og jeg viste ham trekket til sykkelen som hadde rivnet opp og utvidet seg til en 1m lang flenge nå. Han tok det i hånden og gikk inn og sydde det for meg. Det var supert - da har jeg OK trekk igjen.

Takket for meg og vinket farvell og kjørte en runde i bygda. Det var jo nesten som å være hjemme så da var jo det kjekt å få nyte litt av den feelingen - om ikke annet for å temme hjemlengselen litt. Kjørte opp langs en elv opp en dal til veien var så skral at jeg snudde.

Det var bare noen få mil til det kaspiske hav og på veien dit snirklet veien seg gjennom en dal med tjukk grønn skog på alle kanter. Ganske kult og ikke minst uventet at jeg skulle finne det i dette landet. Området langs det Kaspiske hav er visst lekegrinden til de rike Teheranerne og her var det både en Porsche og flere BMW'er å se. I tillegg en del moderne bygninger med fashion stores, outlets og brand stores for mange kjente vestlige merker. Jeg kjente at det rykket litt i shoppingfoten når jeg så Mammut spesialbutikk, men jeg har jo ikke plass til noe så da trenger jeg ikke å styre med det. Zara, Addidas, Fila, Levis ++++ Antar at det er orignalbutikker, men det er ikke godt å si.

Når jeg kjørte stripen langs det kaspiske hav så ser jeg virkelig hva allemannsretten og strandsoneregulerering har å si. Her er det meste av havet gjerdet inne med private og corporate properties. Selvsagt ett og annet fancy hotell. Noen av områdene er mer public, men det er et stykke mellom dem. Sånn sett er jeg glad for at vi i Norge sikrer folk flest tilgang til sjøen og fjellet uten at det blir privatisert og gjerdet inne i stor grad.

Sulten meldte sin ankomst og det nærmet seg tid for lunsj. Jeg så for meg en strandrestaurant, kanskje på et øde hotell der jeg kunne spise og ta meg en dukkert uten at der var for mye folk og mas. Mas = passe på sykkel og verdigjestander. Kjørte ganske lenge uten å finne noe spesielt. Det meste var stengt av med gjerder, porter og bevoktede bommer. Etter ei stund så fant jeg en OK plass - public beach og en strandrestaurant som kunne fungere. Kjørte forbi en liten sperring slik at jeg kunne parkere der jeg kunne se sykkelen fra restauranten.


Kjørte et stykke videre og så at der var to tur riggede trøsykler parkert utenfor en liten restaurant og kiosk langs veien. Jeg var for sent ute tli å stoppe nå og kjørte videre. Etter et par minutter med grubling så fant jeg et sted for en U-Turn og kjørte tilbake og stoppet for å slå av en prat.
Det var spanske Albert og Japanske Erika som hadde tatt seg et lite rastestopp langs veien.
De var på en inntil to års lang sykkeltur fra Berlin til japan og de skulle ta nesten samme rute som meg, men krysse inn fra Kyrgistan til Kina hvis alt ordnet seg med visumer osv. De hadde ganske god tid og ville ordne det meste av visumer underveis. De hadde i utgangspunktet hatt med seg klatreutstyr, men måtte få ned veten og hadde sendt det hjem.

Vi utvekslet litt erfaringer, telefonnr og så litt på ulike muligheter for camping for natten. Det var jo bare et par timer til det ville bli mørkt nå så det var kanskje muligheter for å campe sammen. Vi så på noen potensielle områder. Jeg dro i forveien og scoutet litt.

men fant ikke noe sted jeg likte og sende dem en SMS om jeg dro videre for å se etter et hotell litt lenger øst. Hver km jeg fikk kjørt i dag ville gi en km mindre i morgen. Morgendagen ville bli nok mil som det var, men det hadde vært hyggelig å tilbringe en kveld i camp med dem.

Fikk melding med dem litt senere om at de hadde funnet en fin campsite, men jeg orket ikke å kjøre tilbake nå ettersom jeg hadde funnet parkering til sykkelen, prutet på hotellet og fått bagasjen på rommet.


Gårsdagens kjøreplan - teheran og nordover


Et av rommene i loftet jeg leide


Her er kjøkkenet som jeg ikke brukte - ganske stort - og sjekk detaljene på benken.

 


Lurer på om de skjærer ut hele stykker av bikuben.


Sparepærer er en bra ting


Ikke helt ulikt en plass jeg har vært før


Elver, skog og grønne fjellsider - vi snakker fremdeles Iran


Her er noe av det jeg ikke skjønner med trafikken i Iran - et lyskryss som eksempelvis blinker med alle fargene samtidig. Hva betyr det?


Liten og stor


Mer grønt


Bikuber - mulig det var en slik farm jeg kjørte forbi når jeg ble stukket


Langs det Kaspiske hav bygges det mye moderne bygninger og for hot-shottene


Et lite blikk av det Kaspiske hav


Albert & Erika sykler fra Berlin til Japan. Nesten samme rute som meg, men de sykler Kina istedenfor Mongolia og Russland. Vi snakker trøsykler og inntil 2 år.


Liten landsby med joller. Kanal deler landsbyen i to sider


Solnedgang over det Kaspiske hav

 

c