Logo

 
LANGUAGES:


Partners:
Banner Fjordguiding

Banner Free Spirit Sports

UZBEKISTAN:

- Grenseovergang og byen Khiva

19 .Juni 2012

Selve grenseovergangen fra Turkmenistan til Uzbekistan gikk greit siden jeg allerede hadde visum. Det er som vanlig alltid ganske tidkrevende på disse grenseovergangene og egentlig eneste bekymringene jeg hadde var om de ville ta fra meg min "Real Turmat" som jeg hadde med som mat når det blir mer øde og varmen på 40grader. Språket er som vanlig problematisk, men det ordner seg og grensefolket var veldig positive, hjelpsomme og greie.

Ankom første planlagte by Khiva litt utpå ettermiddagen og var egentlig bare svett, sliten og trøtt når jeg kom dit og tok inn på første og beste Bed&Breakfast der. De hadde parkering til sykkelen, internett, billige rom rett utenfor murene til gamlebyen også så det litt relaxed ut der. Just what the doctor ordered.

Ble en iskald cola, et par timer på nett og en kjapp dusj før det ble en tur ut å spise med de to norske jentene som også var i Khiva for et par dager. Var en del folk som bodde på B&B og jeg traff blant anne, Sam The Cyclist, en brite som var på lang sykkeltur på trøsykkel og en Japaner som var på en backpacking tur rundt om i verden. Kjekke fyrer som jeg snakket en del med.

Khiva er historisk sett en spennende by og en del av World heritage list. Den ligger som en oase med mye ørken rundt. (Les mer her). Kult med de gamle bymurene som skiller den indre byen og den ytre byen og mange fotogene plasser.

Så dagen etter var det egentlig ren avslapping og litt praktiske gjøremål som å sjekke over sykkelen, tighte skruer og sjekke at ting er som de skal. Nettet på hotellet var for dårlig til at jeg fikk gjort så mye fornuftig mht kart og annet så det får jeg ta igjen senere.

Noen bilder fra Khiva by day og Khiva by night.

 

 

 

 


c