Logo

 
LANGUAGES:


Partners:
Banner Fjordguiding

Banner Free Spirit Sports

UZBEKISTAN:

- Bukhara - Samarqand

21 .Juni 2012

Eneste plan for dagen er å reise strekningen fra Bukhara til Samarqand. det er ikke så mange mil så det blir ikke noe stressedag. Hotellet jeg bor på har bra frokost og er av de beste jeg har fått siden jeg forlot Europa. Egg, pølsesnabb, pannekaker, frukt og mer. Meget bra! Esfehan også utmerket seg spesielt bra.

Etter frokost fikk jeg hentet ut sykkelen fra "depoet" i bakgården til naboen og lastet den opp. Første dag jeg laster den uten ekstra dekk på så det skal bli interessant å se hvordan det fungerer. Om jeg merker noen forskjell med de nye dekkene på og litt mindre vekt på sykkelen. Fikk montert softbaggen på langs av sykkelen nå slik at jeg har fri tilgang til begge sidekoffertene og i tillegg ryggstøtte når jeg kjører.

Ser at systemet som låser MetalMule sidekoffertene på plass ikke er 100% supert. Koffertene er litt løse og jeg ser for meg at dette kan bli en problem dersom det blir ekstrem kjøring. Får se litt nærmere på dette når jeg kommer til Samarqand om der er noen måter jeg kan stramme og kanskje modifisere systemet slik at det tåler litt mer herjing. Vil nødig miste en koffert når jeg er ute å kjører eller krysser en elv.

Fuelet opp tanken med beste kvalitet de hadde før jeg dro fra byen og satte kursen mot Bukhara. Gutta på bensinstasjonen og langs veiene er som vanlig veldig intressert i store motorsykler. Så der går med litt ekstra tid på alle stopp.

På de dårlige landeveien fungerer de nye dekkene bedre enn de gamle. De går på en måte mykere gjennom alle hullene og det dårlige veidekket. Ganske stor forskjell fra gatedekkene. Koblet på headset til Garmin GPS'en og bruker den som musikkavspiller i dag. Det gir meg endeløst med lyttetid uten å tenke på batterikapasitet + at den pauser musikken og gir tale om hvor jeg skal i de ulike kryssene og der jeg skal ta av. Ganske greit så slipper jeg å tenke så mye på navigeringen når jeg kjører. Nå er det bare å lene seg tilbake og nyte landskapet.

Når jeg lå der å cruiset ser jeg et lys i det fjerne bak. Siden ingen kjører med kjørelys her i sentral Asia så må det være en utlending. Bak ser jeg enda et lys. Jeg slakker av litt og der kommer ganske snart en godt lastet MC opp på siden. Vi peker til siden og finner et egnet sted å stoppe. Det er tre polakker som er på MC tur og som også skal kjøre Pamir. Det er en 1200 GS Adventure med en kar og kona + en F650GS med en kar. Begge syklene er meget godt rigget og det ser ut som om at de reiser tyngre enn meg.

Vi kjører sammen til Samarqand og tar inn på samme hotellet. Hotellet ser ut som om at det er bygget i Soviettiden og bærer preg av det enda på alle måter. Vi får kjørt syklene inn i selve hotellet og føler at vi har safe parking her. Hele hotellet ser nok ut som det gjorde når det var bygget for 50 år siden. Skal forsøke å få tatt noen bilder. Internett på rommene og i fellesområdene har de ikke - det har de plassert på et business center som stenger kl18.00 og da stenger også internettet. Så jeg tror nok at litt gammel kultur og moral henger igjen veggene enda.

DUSJ:
Jeg hoppet i dusjen for å få av dagens dose med støv og skit. Selve badet ser ut som om at det er fra en annen tid - noe som er tilfelle også. Brune teglsteinsfleiser på badet og ellers gammel standard rundt om. Hoppet i dusjen og forsøkte å få ledet vannet opp til dusjhodet og ikke til uttaket som gikk rett i badekaret. Klarte til slutt med noe brykjing å få til 1/3 mengde vann til dusjhodet og 2/3 til badekaret. Det var det beste jeg klarte - det få gå. Det er vel det som er populært i disse dager - slike dusjhoder med "regndråper". Det føltes litt slik her også.
Vannet som kom ut var iskald og samme hvor mange runder jeg vridde på kranene eller stengte den ene eller andre så var vannet fortsatt kaldt. Det ble en kald dusj. Akkurat i det jeg var ferdig kjente jeg at det begynte å komme en liten lunk ut av dusjen. Og i løpet av et minutt eller to til så var det fin varme her. Lessons learned - det er langt til den varme kilden og jeg tipper på at det varme vannet måtte hentes i andre enden av byen - kanskje på et atomkraftverk i området. Ikke vet jeg, men det gok ihvertfall sin tid å få varmevann! Neste gang skal jeg skru på dusjen et kvarter før jeg skal dusje så blir det veldig bra :)

Etter en liten matbit og kort sightseeing så ble det et par glass vodka med polakkene på hotellet. Veldig kjekke folk. To av dem driver et låsefirma og han siste driver med produksjon av vinduer i polen (Rammeverket). Vi venter på en venn av dem som kommer via Kazakhstan i løpet av 1-2 dager. Så vi blir 5 persober på 4 sykler som kjører Pamir sammen. Hvis de har det veldig travelt og jeg ikke rekker fotografering så slipper jeg dem avgårde i forveien.

Men jeg så at han ene hadde et ganske fett Nikon apparat så jeg tipper at de også har interesse av en del foto. Tipper jeg vil savne noen av gromlinsene mine når vi starter på Pamir og Kyrgistan, men det er prisen å betale å reise med MC. Man MÅ begense seg.


Hele BMW linja med BMW F650GS, BMW F800GS, BMW F1200GSA


Hotellet vårt i Samarqand - bilder innvendig kommer


Samarqand


Tyskerne jeg møtte i Khiva for noen dager siden. De også skal kjøre Pamir Highway i campingbilen sin. 4WD Volkswagen.


Tyskerne på tur med sine to hunder.


Noen av monumentene i Samarqand


Tydelig Sovietisk arkitektur

Antar at dette ikke er mestervereket til en myk kvinnehånd

22.juni 2012 - Samarqand

Sightseeingdag i Samarqand sammen med polakkenen i dag. Ikke så mye spennende som skjedde på dagen. Ble sen lunch og et par vodka på hotellet mens vi ventet på siste mann som hadde kjørt 300 mil på 4 dager. Sprekt.

Han kom og vi fikk kjørt syklene inn i "garasjen" og plassert ham på rommet. Det ble litt mye som skjedde på en gang så han var litt treg med å sjekke inn i resepsjonen så vakten og en som jobbet på hotellet kom på rommet og vile ha en prat. Han vakta var en kar på kanskje 50, bart og litt streng. de ville ha ekstra betalt for parkeringen selv om vi hadde fått pris med parkering. Så jeg fyrte meg passe opp for - det er så steike provoserende med slikt tullball. Vi ble enige om å ta det igjen i morgen når vi skulle dra.

Noen flere sightseeingbilder under... Been there - done that nå :) La oss komme oss ut av byen og begynne på Tajikistan og moroa der...

Safe Parking


Shopping til dem hjemme


Polakkene i Uzbekiske plagg - ihvertfall hun

Utsmykking på hotellveggen

 

 


c