Logo

 
LANGUAGES:


Partners:
Banner Fjordguiding

Banner Free Spirit Sports

RUSSLAND

krasnoyarsk og Irkutsk - update med hardodet HTML på Ipad -TEST

Mye skjedd og mye sosing frem og tilbake siste uken. Veldig lite effektiv bruk av tid. Vi vurderte BAM som usikkert etter en uheldig episode med noen lokale fyrer litt feilnavigering i skauen og dårlig vær.. etter den vurderte vi en rekke alternativer deriblant Altai, Tuva, Mongolia og gjerne en kombinasjon av alle tre. men stengte grenser, visumproblematikk og diverse komplikasjoner gjorde Tuva alternativet vanskelig. Irkutsk ble nest mål for å ordne visum og diverse. Her traff vi Walter og Terry som har gjort BAM tidligere og vi ble invitert til å bli med dem på det. Vi føler det mer safe og har besluttet å gi BAM et nytt forsøk sammen med dem. nå er vi 5 i gruppen. Mulig Road of bones etter det hvis alt går som det skal. Først et par sløve dager med litt ordning og fiksing deretter sjekke ut en populær øy i Balkaisjøen. Populær som ferieplass for mange Russere. Først et kjapt stopp og få kjøpt nytt cross fremdekk. det gamle hadde blitt litt mer slitt enn jeg trodde. Kjøpte også noen nye hjullagre i reserve siden disse er en svakhet når man kjører dem i vann og sand.

vi hadde planlagt å være på bikerfestivalen i Irkutsk, men den var flyttet fra tidligere år og vi endte opp på feilmside. det var allerede sent og vi gadd ikke en to timers kjøretur i feil retning. tidlig camp på en strand.

dagen etter bar det nordover til en populær øy i Baikalsjøen. noen timer kjøring og en kort fergetur ut og vi var fremme på Nikitas guesthouse. En litt underlig plass som var en slags mongolskinspirert overnattingssted som besto av noen titalls bygninger med overnatting, restaurant, bar, dusj, info og mer til. Det virker som de har bygget på og bygget på etterhvert som de har vokst. kanskje litt som Christian gard i Trandalen. det var faktisk en del backpackere og utlendinger der. men vi hadde så mye snakke om i gruppa at vi holdt oss for seg selv. .

dagen etter var det litt småsightseeing på øya før det gikk i 120km/t på gruseveier tilbake til ferga. det var både spennende og artig på en gang. det ble generellr en dag med høyere tempo enn hva vi har vært vant med tidligere på turen, men disse engelskmenna har jo kjørt noen tusem km på grusveier. Terry, i slutten sv 50-åra, kjører fremdles lange turer på skikkelig offroad og med høyt tempo. imponerende! håper jeg er like sprek når jeg er på hans alder.

sponsor
Det hadde vært suverent å få til Amerika også på denne turen, men jeg sliter spesielt med transporten fra denne siden av verden til det Amerikanske kontinentet. det vil si at jeg trenger å finne rimelig shipping eller sponsing av noe slag. noen som kan bidra med noe på shipping fra vladivostok til usa/canada? Dersom noen av dere der ute kjenner noen som kan bidra med noe er jeg glad for tips eller hvis du kan hjelpe. hadde håpet at et av de store shippingselskapene i Norge hadde klart å ordne en bra deal på noe. eksempelvis Tyrholm og Farstad eller noen av de andre som har noe å bidra med her? mann og sykkel fra øst til vest :) bidra mot foredrag etter endt tur kan være en variant :) med andre ord Jeg trenger sponsors for å komme helt i mål med Amerika i planene mine.


c