Logo

 
LANGUAGES:


Partners:
Banner Fjordguiding

Banner Free Spirit Sports

RUSSLAND

BAM Servobaikals til Tuksemok

Dagen i dag startet med sterk hjemlengsel. Den sterkeste på turen hittil. Kanskje de siste dagers regnvær eller savn til dem hjemme - litt usikker på hvorfor, men noen dager er bare mer enn andre. Begynner å bli klar for å komme igang med livet hjemme igjen. Blir spennende å finne ny jobb og kansje ei søt ei jeg kan dele det meste med.

Etter en latterlig frokost på hotellet bar det kjapt ut av byen og inn på grusveiene igjen. Fremdeles litt tanker i hodet om det hjemme, men etter en halvtime på veien så var det meste glemt. Nå var all fokus på kjøringen. Etter et par timer kom vi til den første skikkelig krevende elvekryssingen på turen. Elven var ganske stor og vi vasset uti for å se hvor det var best å krysse. Strømmen var så sterk at det var vanskelig å stå oppreist. Vannet gikk nesten opp til beltet så vi fikk skylt over klærne fra beltet og ned. sko, sokker, bukse og undertøy var alt gjennomvått av kaldt fjellvann. Kanskje greit det også etter uker i felten. Temperaturen var værst det første minuttet så gikk det seg til. Siden strømmen var så sterk besluttet vi å prøve å kjøre forsiktig over med en mann på sykkelen og 4 mann som støtter den. Terry var første mann ut. vi kom et lite stykke ut og fant ut at strømmen var for sterk her, vi dro sykkelen tilbake på land. Det var kommet vann i motoren under forsøket og tennpluggen måtte ut for å blåse ut vannet før vi forsøker å starte igjen.

i mellomtiden kom der et par firhjulstrekkere som krysset elven, men også de slet litt med avdrift i strømemen. En Jeep fikk problemer og kjørte seg fast of ble stående midt i elven.Etter å ha sjekke oppover og nedover i elvem for alternative kryssingspunkter fant vi ut at vi måtte finne en annen løsning, Det mest nærliggende var togbruen som gikk like ved. vi fant en vei opp til den, satte ut tomann som togvakter og kjørte syklene over på siden av selve jernbanesporet. Alle syklene over bruen og ingen problemer med tog. Heldigvis. Det går tog her hele tiden så vi må være våkne. Det blir flere av diss før vi er ferdige med BAM veien.

Etter en stund hadde Terry igjen problemer med sykkelen. Det var en bolt for å holde styret på plass som hadden knukket. Vi tjoret det sammen med et par stropper og han måtte kjøre med halvløst styre frem til neste by, Dr møtte vi et par karer fra fallskjermdivisjonen som var ute og feirer noe. De viste oss vegen til et verksted som fikset biffen på under en time.

Vi kjørte videre utover kvelden til byen Tuksemo. Mistet tellingen på hvor mange bruer vi krysset på veien og hvor mange elver vi måtte krysse, men det var trolig 50-60 bruer av variabel kvaliewt og mange så dårlige at vi måtte kjøre utenom og igjennom elven. Disse elvekryssingene er i variabel grad krevende.Strøm, dybde og bunnforhold avgjør. Spennede og artig kjøring og konstant våt fra livet og ned. skoene er sikkert våt fram til Magadam. Geir fikk problemer i den ene elvekryssingen da fordekket hans traff en stein i elva og i kombinasjon med strømmen gjorde at han mistet balansen og havnet i elva. Med ene foten under sykkelen så det ikke helt bra ut, men han kom seg løs ved egen hjelp akkurat i det jeg og Erik kom frem til sykkelenni elva. Med vann til god over knærne så fikk vi løftet sykkelen på rett kjøl og trillet den på land hvor demontering av plugg og tømming av vann prosedyren var i vente. I mellomtiden krysset Erik og jeg elven, heldigvis uten større problemer.
Utrolig mye krevende kjøring under variable forhold.Det begynte å bli sent på kvelden og vi ankom byen Tuksemo i halv 12 tida. da hadde vi kjørt stort sett hele dagen fra kl 9 om morgenen så nå var hele gjengen ganske så sliten etter en utrolig intens dag. Den mest intense så langt. Så mye krevende kjøring, så mange elver, kollapsede bruer, rullesteiner, grus, sand, mud og alt derimellom bidro til at dette er den desidert beste kjøredagen siden jeg kom til Russland. Kjekt å få brynetvseg og merke fremgang i kjøringen når det blir vanskelig. Ahhh sliten og deilig lykkefølelse her nå og gleder meg til nye utfordringer i morgen. I morgen venter berømte Vitim Bridge som er en klassiker. Anbefaler et søk på vitim bridge på you tube for noen interessante videoklipp.

Hjemlengselen ble borte like fort som den kom. i morgen en ny, trolig stiv og støl dag enda vanskeligere enn i dag.

c