Logo

 
LANGUAGES:


Partners:
Banner Fjordguiding

Banner Free Spirit Sports

Peru Nord

Ørken, fjell og camp

Equador til Peru
Så var det dagen for nok en dag å forsøke å komme seg ut av Equador. Vi hadde blitt litt forsinket pga litt småreparasjoner, dekkbytte og Steves sykkel stoppet på vei ut av byen Cuenca. Denne dagen var i på hjulene og kom oss fint ut av byen. På vei over fjellene fikk vi tåke, kald luft og dårlig sikt. Det er nesten umulig å kle seg etter forholdene på slike dager. Sol og varme, regn og kald, fjelloverganger på 3700m og ned i dype daler. Man prøver å kle seg med noe midt i mellom og man fryser litt på toppene og svetter litt i dalene. Denne morgenen hadde jeg vært litt for optimistisk mht temperaturen og det ble en litt kald formiddag. Når man først er i siget er det ganske vanskelig å stoppe å kle på seg og det er lett å bli sittende litt for lenge å tenkte at det blir bedre om noen minutter når vi skal ned i lavlandet igjen.

I Loja stoppet vi for fuel, en litt tidlig lunsj og noe å varme oss på. Her var det en helt annen temperatur enn oppe i fjellene og det var godt å tine seg litt i solen. Under lunsjen kunne Jacek fortelle at han hadde kuttet en sving og truffet en bil med en av sidekoffertene, men det hadde gått såpass bra at han bare hadde fortsatt å kjøre videre uten å se seg tilbake. Usikker på om han i SUVen gjorde det samme. Heldigvis ikke noen særlige skader å spore på vår side av smellen. Tipper der er en saftig bulk i SUVen.

Veien var videre var litt uklar så det ble en kombinasjon av GPS og mobilen som navigasjon. Vi kjørte gjennom noen bratte smågater i byen og endte opp langs kanten på fjellet over byen. Her var en halvdårlig grusvei og jeg kunne ikke helt forstå at dette virkelig var en del av The Panamerican highway. Utsikten var upåklagelig og det var nesten ikke noe trafikk her, bortsett fra noen anleggsmaskiner. Etter å ha kjørt noen km på denne veien kom vi til et kryss med asfalterte veier. Det var tydeligvis den gamle delen vi hadde kjørt på og var nå kommet inn på den nye delen. Nå var det strøkne asfalterte veier et godt stykke videre bortsett fra enkelte steder med veiarbeid og etterhvert gikk det over til grusvei et stykke sørover mot grensen.

Vi kom til grensebyen Macara og forsøkte å finne fuel her, men de var utsolgt og vi fikk faktisk ikke kjøpe fuel der og vi krysset grensen på direkten. Vi hadde på forhånd hørt at grensen inn til Peru kunne være litt køddete og ta litt tid. Vi kom til grensen og det gikk super smooth og alle var veldig hjelpsomme. Kanskje en av de enkleste grensepasseringene vi har hatt faktisk.
En del artige skruer som jobbet her. Vi ble advart mot å bli i de første byene pga av sikkerheten og de anbefalte å dra noen timer sørover før vi slo camp eller tok inn på hotell der.

Bilder fra Cuenca

 

 

 

c