Logo

 
LANGUAGES:


Partners:
Banner Fjordguiding

Banner Free Spirit Sports

DAG 2 til 4

Dagen fikk en myk start på stuegulvet til Lene (takk for lånet Lene) - myk start i dobbelt forstand, både for at jeg har ett supercomfy liggeunderlag som er på tykkelse med en middels luftmadrass og at jeg våknet inne til frokost og nypresset kaffi. Ikke værst med slik oppvartning.


Etter en times tid på nett og et par ærend i oslo bar turen til ferge kaia til Colorline. Der møtte jeg trønderne Geir og Erlend samt norsk/svenske Torbjøn. Torbjørn er musiker og spiller i operaen og var en ivrig motorsykkelkjører som la ned noen mil hvert år.
Trønderne var på vei på MC treff litt sør for Berlin og hadde planer om å sightse itt underveis.


Fergekaia i Oslo


Herlig overfart med 20 grader, sol og nesten vindstille. Mye folk ute på dekk hvor vi også tilbragte noen timer.

 


Torbjørn og BMW'en

Siden Torbjørn også skulle til Hamburg og skulle kjøre samme vei så slo vi vi følge den lille timen fra kiel til Hamburg. Jeg plottet inn adressen til Touratech hvor jeg skulle plukke opp en del stash til turen. Det var diverse verktøy, lappesaker, sikkerhetsnett, flaskeholdere, Spot tracking device med mer. Måtte faktisk droppe noen av sakene pga for lite plass. Sykkelen ble rimelig fullpakket nå, men det går akkurat. Tror det er mer ledig space i en moderne iphone enn det er i sidekoffertene mine nå - det tar 20 minutter hver gang jeg skal pakke bagasjen slik som det er nå. Blir trolig bedre når jeg får spist meg ned litt på provianten og blir kvitt ekstra dekkene.


Touratech butikken i Hamburg

Motorveiene i Tyskland er supre og det går kjapt å legge ned noen mil. Det var bare noen få timer fra Hamburg til Berlin hvor jeg hooket opp med Trønderne og tok inn på samme hotell.
Hotellet var greit nok, men jeg havnet i første etasjen der det var viktigere å holde vinduene lukket med gitter enn å ha tilstrekkelig med nødutganger. la oss håpe det ikke begynner å brenne.


Rommet mitt


Monumentet Holocaust memorial var bra laget og noe jeg anbefaler å få med seg når man er i Berlin. Flott stykke minnesmerke med over 2000 ulike blokker / sarkofager som gir en tankevekker og kalde gufs av det som en gang skjedde. La oss ikke glemme historien - til det er den for viktig.


Riksdagen

 


Deler av den gamle Berlin muren - nok et bra utendørs museum som var bra laget. Her fortelles historiene på en troverdig og bra måte som gjør at man må tenkte på hvordan det var akkurat her før, etter og under krigen.

 


Trabanter finnes der fremdeles i byen - i hovedsak som en kuriositet.


Eget galleri/mueseum for å vise informasjon om det gamle Stasi arkivet. Interessant å se hvorda de styret og ikke minst hvordan de har løst det i en moderne innpakning.


Checkpoint Charlie har en historisk verdi, men selve siten er i dag turistifisert