Logo

 
LANGUAGES:


Partners:
Banner Fjordguiding

Banner Free Spirit Sports

5 PRAHA

Etter en hard sightseeingdag og en aldri så liten bytur på kvelden så ble det etter frokost pakket og klart for å splitte med Geir og Erlend som skulle videre på MC treffet. Jeg videre til Praha. Kunne egentlig tenke meg å bli med på det MC treffet for se hva det innebærer - 20.000 bikers samlet på et sted kan sikkert bli en interessant opplevelse. Men litt tight tidsskjema kaller så vi får prøve å holde skjemaet noenlunde slik at det ikke blir rot senere i planen. Blir sikkert noen slike episoder der man skulle vært en dag ekstra her og der.

SKYPE:
Jeg har i løpet av dagen i dag endelig kommet meg på SKYPE. Behovet har vært ganske begrenset tidligere, men siden jeg er i en del land med skyhøye priser på mobiltrafikk så kan det være en fin måte holde kontakt med dem hjemme på. SKYPE brukernavn "steveroyset". MAO så prøver jeg å ikke bruke selve telefonen så mye nå, men gammel vane er vond å vende :) Når jeg kjører ut av Europa så skrur jeg den trolig av og sjekker SMS på kveldene. Russland har visst OK avtale med Netcom så det kan være aktuelt å bruke den der igjen.

Før vi kom oss avgårde fra hotellet så traff vi flere andre nordmenn der - det ble en del fliring og prating med dem - deriblant var Linda Eide på cafeen ved hotellet. Artig dame ditta der altså - og for ei dialekt - herlig. Etter litt om og men så satte vi oss på syklene og kom oss avgårde i hver vår retning. Takk for denne gang Geir og Erlend - vi snakkes igjen snart :)

Tsjekkia
Det er nå 12 år siden jeg var i Praha sist og det er en av de stoppene jeg gleder meg til å se på veien. Innkjøringen fra den tsjekkiske grensen og inn til Praha var flott med flere fine landsbyer som snirklet seg opp langs elven. Burde egentlig stoppet og tatt flere bilder der. Vurderte å stoppe og campe her, men ville heller bruker noen timer av kvelden i Praha og kjenne litt på stemningen i byen. Først finne hotell med safe parking for sykkelen - deretter fritid.
Fant et ok hotell til Ok pris med halvoffentlig parkering i kjelleren - det får duge.
Det er litt prosedyre hver gang jeg parkerer for overnatting - jeg skal bare ikke miste sykkelen så det blir litt mer styr enn strengt tatt nødvendig.
Sikkerhetstiltak:
- Ta med bagasjen (kofferter + softbag + tankveske) inn på hotellet.
- Rattlås originalt på sykkelen
- Original startsperre på sykkelen
- Alarm på sykkelen
- Xena bremseskivelås med alarm og 150cm wire til å låse fast i ting
- Cover til sykkelen for å gjøre den mer usynlig.

En kjapp dusj senere og ute i gatene - stemningen er her enda. For en by - kunne tenke meg å ha mer tid her, men det får bli en annen gang. Nå senga og klar for noen nye mil i morgen.

Noen få bilder fra dagens tur...


Traff på ho Linda Eide utenfor hotellet. det var jo litt artig.


Bra tilrettelagt for sykler i Berlin - syklister og sykkelfelt overalt. Her har mange noe å lære.


Deler av den muren som er satt av til utsmykking - få med deg den hvis du er i Berlin !


mer av muren


Tsjekkia


Tsjekkia


Herlige Praha - deilig å være tilbake!


Praha


Praha by night


Praha by night

 


Praha by night