Logo

 
LANGUAGES:


Partners:
Banner Fjordguiding

Banner Free Spirit Sports

6. Budapest

Praha er en herlig by og jeg skal tilbake hit. Det ble en kort visitt denne gang. Jeg har jo vært en del i Praha tidligere, men det var en helt spesiell følelse å komme kjørende inn til byen og kjøre gjennom gatene jeg drev å gikk rundt i for 12 år siden. Det gikk liksom endelig opp for meg at nå var turen for alvor i gang - jeg har faktisk kjørt motorsykkel til Praha! Jaja, det er jo bare en liten del av det jeg ønsker å gjøre, men det er en start.

Etter frokost så var det pakking og komme seg avgårde. En del mil som skal kjøres i dag og en liten omvei på veien til Kutna Hora for å se på Knokkelkirka. Det ble en ganske så sær opplevelse, men interessant å få med seg. Ganske sjukt å i det hele tatt komme på ideen om å bygge det.

 

 

 

 

Ble mest autobahn kjøring og ikke så veldig mye spennende i dag. Det lar seg ikke gjøre på en bra måte å fotografere i 130km/t så jeg lot være å prøve . Stopp langs veien kan skape mye oppstyr.

En ting er sikkert: nyslått gress og kumøkk lukter det samme over alt.Reiseruten i dag var:
- Praha
- Kutna Hora
- Brno
- Bratislava i Slovakia
- Budapesti Ungarn.

Har begynt å kjenne det bra i "setemuskelaturen" nå og det skal bli interessant å se når man kommer over kneika for å si det slik. Litt samme følelsen som i salen når man er på flerdagers ridetur med hest. Men all erfaring tilsier at det er forbigående og vil roe seg litt etterhvert.

Mange timer i salen på motorveien er ikke spesielt givende, men det er et bevisst valg å bruke kort tid gjennom Europa, kjøre intensivt her og heller ha mer tid når man kommer lenger øst. Hadde vært kjekt med noen dager her og der, men da hadde turen fort blitt en del lenger.

Den siste timen inn til Budapest var baken rimelig nummen for å si det slik. Det var en liten befrielse å få sette beina i bakken og riste laus litt hver gang man stoppet på rødt lys.

Budapest:

Har akkurat tatt inn på Bikers camp inne i byen Budapest. Greie fasiliteter og det virker safe. Ikke minst på grunn av låst port. I tillegg er her wifi med internet, dusj og diverse fasiliteter. selv om det er fredag kveld og det kanskje hadde vært kjekt med en tur ut i Budapest så holder jeg nok fortet her i campen og tar en tidlig kveld. Forsøker å få lagt ned noen mil i morgen også.

De mest åpenbare veivalgene for de kommende dagene er:
A) Budapest, Serbia, Bulgaria (Sofia), Istanbul
B) Budapest, Romania, Bulgaria, Istanbul.

Litt usikker på hva som gir den tryggeste ruten, men føler at Bulgaria og Romania er to av de landene der man kanskje er mest utsatt for tyver? Kanskje en ubegrunnet frykt, men greit å være litt våken ihvertfall. Antakeligvis mulig å planegge det slik at man unngår overnatting i noen av de landene.

Traff noen fra Dragon MC Bosnia Herzegovina på campen som var på en liten tur rundt i Europa. De var svært skeptiske til både Romania og Bulgaria og mente at det beste var å sove i Serbia og skyte igjennom Bulgaria på dagtid. Staker kursen mot Serbia i morgen !!!